Budgetbeheer

Wanneer u merkt dat u zelf niet meer in staat bent om uw financiën op een goede manier te beheren, kunt u IMBB Pro-Tekt inschakelen voor budget­beheer. Budget­beheer betekent dat een budget­beheerder uw financiële admini­stratie over­neemt en zorgt dat dit op orde blijft of wordt gebracht. Een budget­beheerder neemt beslis­sin­gen over goederen zoals bijvoorbeeld inkomen, spaar­geld en schulden.

Een budgetbeheerder controleert of u uw inkomsten ontvangt, betaalt de gewone dagelijkse uitgaven, doet uw belasting­aangifte, vraagt toeslagen aan en houdt een administratie van inkomsten en uitgaven bij. Het doel van budget­beheer is om u als cliënt op termijn zelf weer uw financiën te kunnen laten regelen.

Budgetbeheer gaat in op de dag dat de over­een­komst is getekend. Op dit moment moet u uw administratie overhandigen aan de budget­beheerder.

Budget­beheer
Budgetbeheer
Budgetbeheer

Budgetbeheer voor u
Na ondertekening van de overeenkomst opent, sluit of neemt de budgetbeheerder een bankrekening over op naam van de cliënt. Deze zal door de budgetbeheerder beheerd worden. Een beginbalans met daarop alle bezittingen en schulden wordt opgemaakt, voor een goed overzicht op uw financiële situatie.

Aan de hand van een door de budget­beheerder opgemaakte begroting met daarop al uw inkomsten en uitgaven, worden afspraken gemaakt over leefgeld. Dit leefgeld is bestemd voor de wekelijkse boodschappen, kleedgeld, et cetera. De budget­beheerder zorgt ervoor dat uitgaven worden verricht volgens het budget­plan en is bij mogelijk keuzes over uitgaven bepalend.

Klik hier voor een PDF-bestand met daarin uitgebreide informatie over budgetbeheer door IMBB Pro-Tekt.

Scroll naar boven