Levenstestament

Levens­executeur
Levens­executeur

IMBB Pro-Tekt treedt op als levens­executeur. Dat is iemand die, terwijl u nog leeft, uw belangen behartigt zodra u dit zelf om wat voor reden dan ook niet meer kunt. Een levensexecuteur heeft de juri­dische bevoegdheid om (volledig of gedeel­telijk) namens u te handelen.

Als u niets geregeld heeft en u het zelf echt niet meer kunt, benoemt de rechter voor u een bewind­voerder of curator. Dit zou iemand kunnen zijn die u zelf niet gekozen zou hebben. Of iemand die u liever helemaal niet als ver­trouwens­persoon gehad zou hebben. Indien u zelf een levens­executeur benoemt, kunt u dit voor­komen.

Alles nu regelen voor later, kan wellicht ongemak­kelijk aan­voelen. Maar door het tijdig opstellen van een levens­testament en het daarin benoemen van een ver­trouwens­persoon (levensexecuteur) heeft u alles goed geregeld, voor het moment dat u het zelf (tijdelijk of definitief) niet meer kunt!

Levens­executeurs
Levensexecuteur
Levens­executeur

Wat kunnen wij voor u doen?
Het levenstestament bevat vol­machten, wensen, verzoeken, geboden en verboden, zowel op fami­liair, financieel als medisch gebied. Het levens­testament kan ook overzichten bevatten van het vermogen, verzekeringen, abon­nementen etc. Zaken die zowel voor u als ook voor de (levens)­executeur van belang zijn.

De levensexecuteur kan uw admi­nistratie geheel of gedeeltelijk overnemen en uw vermogen be­heren. Ook kan hij/zij zorg dragen voor het regelen van zorg (we noemen dat dan vaak de medisch vertegenwoordiger), uw huis en inboedel etc. U spreekt samen af wat u wilt dat hij/zij op een later moment doet.

Notaris
Het regelen van een levens­testament doet u via de notaris. In overleg met de notaris die het levens­testament met u opmaakt, kunt u ook beper­kende bepa­lingen opnemen. U kunt bijvoor­beeld een toe­zicht­­houder aan­wijzen die de werk­zaamheden van de levensexecuteur moet contro­leren als u dit zelf niet meer kunt. U kunt ook opnemen wanneer de levens­executeur aan de gang kan gaan en waarvoor hij/zij toestemming nodig heeft etc. Kortom: u kunt een regeling helemaal op maat maken, conform uw eigen wensen!

Wat zijn de kosten voor een levens­testament?
Voor het afsluiten van een levens­testament moet u langs de notaris. De tarieven kunt u bij uw notaris opvragen. De kosten voor de levens­executele zijn afhan­kelijk van uw wensen. Net als de regeling op maat is, zijn de tarieven ook op maat. We kunnen u hier na een vrijblijvend gesprek verder over informeren.

Levens­executeurs
Scroll naar boven